Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Sebastian T. Martyna Dettlaff (2605 niezalogowanych)
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Pracowałem tu i uwdzie lecz jakoś nigdy nie słyszałem tego określenia.

Już bardziej wiarygodny w tym temacie jest na pewno jasta102.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
SENTEX napisał:
kolega ma racje Cebulaki sa i jeszcze bywalcy kolchozow mieszkaja po 8-20 osob w zaleznosci od metrazu na kazdego przypada 3 metry kwadratowe i jedna czwarta palnika na kuchence kibel wspolny z super wydajnym prysznicem , wodke sklladuja pod materacami na ktorych spia z uwagi na to zeby jakis kompan z kolejnych 3metrow im nie zajebal,z braku wodki pija winko samorobke z Europris po ktorym sie sra caly tydzien ogniem ale coz napic sie trzeba bo w pracy od lizania dup sucho w gardle dobrze ze wazelina tylko daje poslizg w robocie

.... to i pewnie mógłbyś wymieniać z imienia i nazwiska tych ludzie jeśli takimi szczegółami dysponujesz?

Tyle tylko że ( jak dla mnie ) tacy ludzie którzy potrafią w ten sposób i z uśmiechem na ustach mówić o drugich , są tak samo gówno warci jak i ci o których mówią.

Ale co tu wymagać jęśli jeden z największych oprawców komunizmu też był Polakiem

Zrozumiałbym gdyby za to wam ktoś płacił? Ale za fri robić z siebie taką szmate.....bo inaczej tego nazwać się nie da.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
SENTEX napisał:
kolega ma racje Cebulaki sa i jeszcze bywalcy kolchozow mieszkaja po 8-20 osob w zaleznosci od metrazu na kazdego przypada 3 metry kwadratowe i jedna czwarta palnika na kuchence kibel wspolny z super wydajnym prysznicem , wodke sklladuja pod materacami na ktorych spia z uwagi na to zeby jakis kompan z kolejnych 3metrow im nie zajebal,z braku wodki pija winko samorobke z Europris po ktorym sie sra caly tydzien ogniem ale coz napic sie trzeba bo w pracy od lizania dup sucho w gardle dobrze ze wazelina tylko daje poslizg w robocie

Ja piexxxlę!!! Co Ty masz za znajomych?! Skąd to doświadczenie? Jestem tu ponad 10 lat i nie trafiłam na takich artystów!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty
Damian Pora
(DamianPora)
Początkujący
nie trafiłaś bo siedzą w norach i się nie pokazują, pojedź na pierwszą lepszą plantację albo popytaj pracowników budowlanych jeśli złapiesz ich gdzieś na mieście to się dowiesz co i jak, osobiście poznałem takich ludzi którzy mieszkają 5 lat nie znają słowa po norwesku a po angielsku się potrafią przedstawić nie mają numerów i norwegia nawet o nich nie wie bo żyje ich 10 w jednym domu u jakiegoś polaka albo innego pracodawcy. wystarczy trochę się zainteresować co porabia reszta polaków w twoim mieście a okaże się że masz więcej polskich sąsiadów niż Ci się wydaje,

"a racja jest taka, ze poza cebulakiem , czy ja zwal Pislsudski kurwa
w Polsce inne kasty nie istnieja"
jasta102 zapomniał dodać że jest jeszcze jedna kasta w polsce a mianowicie rycerze ortalionu z zakonu ludzi prawilnych
a co do słów Lindy to tylko rozwiną wciąż aktualną jak widać myśl marszałka

retier1 jeżeli Tobie nie przeszkadza że przez pryzmat zapijaczonych idiotów w samolotach, złodziei, dresiarzy którzy stoją gdzieś na osiedlu kopcąc szluga z przemytu i roboli (z całym szacunkiem, nie myląc z pracownikiem budowlanym) którzy jedyne co potrafię to przekładać cegły i posługiwać się podwórkową łaciną, jesteś postrzegany jako człowiek z tego samego kraju to ok ale nie wszyscy chcą być widziani w ten sposób.

najsmutniejsze jest to że Ci wszyscy "dorobkowicze" nawet nie wykazują jakiejkolwiek chęci poznania innej tak odmiennej i bogatej kultury, mało tego mają gdzieś że inni chcą tu żyć i być szanowani jak obywatele kraju europejskiego a nie jak dziady z postkomunistycznego kraju nad Wisłą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
pewnie mu chodzilo o bogate kultury bakteri zabijane przez norweski bimber

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
SENTEX napisał:
giovi2 napisał:
SENTEX napisał:

Ja piexxxlę!!! Co Ty masz za znajomych?! Skąd to doświadczenie? Jestem tu ponad 10 lat i nie trafiłam na takich artystów!!!

Nie wierze ze przez 10 lat nie spotkales takiego osobnika chodzby lecac samolotem, ach tak ty lecisz klasa ekonomiczna oni dokupuja specjalne udogodnienia a mianowicie wycholowanie przez obsluge samolotu po wyladowaniu , latwo ich poznac ich baniaki sie swieca na czerwono juz przed wejsciem do samolotu,

Szczerze mówiąc, to niewiele mnie interesuje, w co ty tam wierzysz a w co nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
wszystkie wymienione wyzej kasty I tak sa w mniejszosci do tych z bólem dupy :$
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ja tam myślę, że brodaty twórca tego filmu jest wierzący, o czym świadczy sama broda
tylko, że broda krótka to może jeszcze modlić się prawidłowo nie potrafi
o masz tu i módl się o wenę na następne odcinki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
grunt, że sprawa pomału rusza
już większość się nie zastanawia,
czy marszałek Polski i Naczelnik Państwa Józef Piłsudski słusznie publicznie mawiał: Polacy to kurwy
mając na myśli charakter ludzi, a nie profesję
teraz spora już grupa próbuje dociec- ale skąd to się wzięło i dlaczego tak jest
przezabawne jest rozwiązanie wskazane na wstępie w materiale filmowym brodatego, zapewne absolwenta jakiejś filologii z powiatowego uniwersytetu w Polszy o światowym rankingu za 5 tysiącem jeszcze coś
tacy to i w genialne rozwiązania ekonomiczne Janusza wierzą
Mikke Korwina
no tak, to już nie jeden taki, gdzieś tam narobił wstydu Polakom,
tylko to cała grupka co to idzie ze świecącymi ślepiami, czerwoną mordą i śpiewa
mam tatuaż , czarne bryle, włosów zero, dres na tyle
marszczę czoło, prężę przód, jestem twardziel z Holyłud
hola hola
nie tak prędko
minie parę lat brodaci absolwenci aż dojdziecie
dlaczego Piłsudski słusznie mawiał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty
Damian Pora
(DamianPora)
Początkujący
nie trzeba być magistrem inżynierem żeby wstydzić się za idiotów którzy z chwiejnym krokiem i zapijaczoną mordą dumnie noszą orzełka na klacie wyzywając przy tym wszystkich dookoła.

Nie wiem jak autor filmu, ale ja nie jestem po kierunku filologii ani pokrewnych,

wcale nie sprzeczam się z myślą Piłsudskiego rozwiniętą przez Lindę wręcz uważam że mają rację tylko dlaczego nie zaczniemy tego zmieniać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok